Heerlijk gezond

Heerlijk gezond

Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzadigde vetzuren en leidt dus niet tot verhoging van het cholesterolgehalte in het bloed.
Verder hebben mosselen een hoog jodiumgehalte en bevatten zij seleen, koper en ijzer. Het regelmatig eten van mosselen levert een positieve bijdrage aan een gezonde voeding.



Voedingswaarde per 100 g gekookte mosselen:

  • kilocalorieën 87
  • kilojoules 363
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 4,3 g
  • vet 2 g
  • cholesterol 71 mg
  • vitamine A 123 mg (15 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
  • fosfor 250 mg (31 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
  • ijzer 6,9 mg (49 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest